Ünlü Şef Hazer Amani’nin anneannesinin ismini taşıyan “Zekiye Anneannemin Defterinden” 2019 yılında Ataşehir’de kapılarını açtı. Her gün değişen menüsüyle esnaf lokantası esintileri taşıyan ancak özenli servis ve sunumlarıyla öne çıkan restoran,
metropol yaşamında özlenen ev yemeklerini lezzet severlerle buluşturmayı hedefliyor.
Menüsünde Hazer Amani’nin çocukluk anılarından kalan unutamadığı lezzetlerin ve esnaf lokantalarına özgü yemeklerin yer aldığı “Zekiye Anneannemin Defterinden”in hikayesi aslında çok çok eskilere dayanıyor. Zekiye Hanım, Artvin’den Kayseri Develi’ye göç etmiş bir ailenin kızı ve Şef Hazer Amani’nin anneannesi. Hazer Şef ilk yemek yapmaya 10-12 yaşlarında anneannesiyle başladığını ve mutfakta hep onun tariflerini uygulayarak yıllar önce kaybettiği anneannesinin anısını yemeklerle yaşattığını dile getiriyor. Zekiye Hanım eli çok lezzetli ve marifetli bir kadınmış; dolayısıyla da özellikle Artvin ve Kayseri yemekleriyle eş dost arasında ün yapmış biri.
Hazer Amani yeni açtığı restoranında anneannesinin adını, anısını ve tariflerini yaşatırken, zeytinyağından tereyağına, salçasından kofiklere kadar her şeyi yerinden, yöresinden özenle seçip titizlikle lezzet severlerle buluşturuyor. Mercimek, ezogelin, tarhana, işkembe ve paça çorbalarının, et suyuyla pişirilmiş tereyağlı kuru fasulyenin, zeytinyağlıların ve geleneksel Türk tatlılarının her gün yer aldığı restoranın menüsünde, Hazer Şef, İranlı olan baba tarafının da yemeklerini ihmal etmiyor. İran tencere yemekleri; İran Pilavı, bazen de Azerbaycan’ın Şah Pilavı “Zekiye Anneannemin Defterinden” menüsüne renk ve lezzet katan seçenekler arasında yer alıyor.